Nιώστε άνετα με το σώμα σας μετά τον τοκετό



Μόλις γεννήσατε και θέλετε το σώμα σας πίσω; Χμ! Σας καταλαβαίνουμε, αλλά μήπως θα πρεπε να έχετε λίγη υπομονή παραπάνω; Εννιά μήνες το σώμα σας άλλαζε, και θέλετε μέσα σε λίγες ημέρες να επανέρθει; Δεν είναι τόσο εφικτό.

Αν νιώθετε ότι αυτή η αλλαγή επηρεάζει την ψυχολογία σας, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε ότι όλη αυτή η αλλαγή έγινε γιατί έπρεπε ο οργανισμός σας να προετοιμαστεί για να αντεπεξέρθει στην εγκυμοσύνη και τώρα να θρέψει το μικρό σας θαυματάκι.

Δεν χρειάζετε κόπο αλλά τρόπο για να μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας, κάτω από οποιοδήποτες συνθήκες.

Μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις
Αν είστε όπως οι περισσότερες γυναίκες, κατά τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό έχετε αίμα, νιώθετε πρησμένες, πονάτε από τυχόν καισαρική, είστε πλαδαρές και έχετε γεμίσει ραγάδες. Από τη δική σας προσπάθεια και τη φυσική σας κατάσταση εξαρτάται το πότε θα χωρέσετε ξανά στο τζιν σας. Σιγουρα υπάρχουν γυναίκες που αυτό το καταφέρνουν λίγες εβδομάδες μετά τον τοκετό, αλλά δεν αποτελούν τον κανόνα.
Μην θέλετε να είστε απολύτως συνεπείς στις παλιές σας ασχολίες
Τι εννοούμε με αυτό; Μη νομίζετε ότι θα είστε όπως πριν, προαλαβαίνοντας τα πάντα στο σπίτι και τη δουλειά. Κύριο μέλημα θα πρέπει να είναι η ανατροφή του μικρού σας, μετά η φροντίδα του εαυτού σας και μετά όλα τα άλλα. Το να κοιμάστε επαρκώς και να ξεκουράζετστε είναι βασικά στο να επιστρέψει ο οργανισμός σας στην πρότερη κατάσταση. Πιείτε πολλά υγρά και ξεκουραστείτε με κάθε ευκαιρία. Όσο νιώθετε καλύτερα, μπορείτε να εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα και μία μέτριας έντασης άθληση. Ξεκινήστε με περπάτημα, και κάποιες διατάσεις και αυξήστε την ένταση όσο περνάνε οι μέρες.

Κάντε κάτι που σας κάνει να νιώθετε σέξι και ελκυστική!
Κλείστε ραντεβού με το κομμωτήριο, κάντε μανικιούρ-πεντικιούρ και αγοράστε ένα όμορφο φόρεμα, ή ένα σικάτο ζευγάρι παπούτσια. Το μωρό σας δεν θα πάθει τίποτε αν λείψετε δύο-τρεις ώρες μακριά του.

Μην δείχνετε ότι δεν είστε ικανοποιημένη με τον εαυτό σας!
Το πιο μεγάλο μυστικό είναι το πώς προβάλουμε οι ίδιες την αυτοπεποίθησή μας. Αν νιώθετε άσχημη και κουρασμένη, δεν πρόκειται ποτέ να δείξετε ελκυστική. Αποδεχθείτε τον εαυτό σας και πείστε τον ότι είστε θεά! Περπατήστε με σιγουριά και δείτε τα βλέμματα θαυμασμού!